Tocanita de vacuta cu bere

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

  • 1 kg carne de vita,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 2 cepe mari tocate,
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 1/4 ceasca faina,
  • 1 ceasca zeama concentrata din carne de vita (Knorr+apa),
  • 1 ceasca bere,
  • 2 morcovi mari taiati felii,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 crenguta cimbru,
  • piper macinat,
  • sare.

Mod de preparare:

Se curata carnea si se taie bucati de 1 cm. Intr-o tigaie se pune la incins jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa, pana ce se rumeneste. Se adauga usturoiul, se prajeste si el circa un minut, dupa care se scot si ceapa si usturoiul din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Uleiul ramas se pune la incins intr-o cratita mai mare si se prajeste carnea, la foc iute, pe toate partile. Se face focul mai mic si se adauga faina, amestecand bine. Se stinge cu zeama de carne si se amesteca in continuare pana ce se obtine un sos neted. Se incorporeaza berea si se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii taiati felii, foile de dafin, sarea si piperul si se amesteca mai departe, pana ce se leaga bine. Se acopera cratita cu un capac si se lasa tocanita sa fiarba incet, o ora si jumatate, dupa care se ia capacul si se mai clocoteste cateva minute. Inainte de a o servi, tocanita se garniseste cu patrunjel verde tocat.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.