Telina cu masline

Share Button

Ingrediente:

  • 2 teline,
  • o ceapa,
  • 30 masline,
  • 100 ml untdelemn,
  • 25 g faina,
  • 50 ml vin,
  • 150 ml suc de rosii,
  • 1/2 lamiie,
  • 20 g zahar,
  • o foaie de dafin,
  • un virf de cutit piper.

Mod de preparare:

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste un minut in tot untdelemnul, se adauga apoi telina taiata in felii de 1 cm grosime si acestea, in bastonase de 1 & 1/2 cm latime. Se amesteca 2 minute la foc mic, apoi, se sting cu 1/4 l apa fierbinte; se pun imediat si maslinele nedesarate si
se fierb acoperite, la foc mic, pina cind se moaie telina, sau se dau la cuptor. Cind telina este fiarta, se adauga vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie, curatate de coaja alba, zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, 10 boabe piper. Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul si sa se ridice untdelemnul. Sosul trebuie sa fie subtire; cind se raceste se mai ingroasa, find cu faina. Se serveste rece ca fel intii.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.