Tarte

Share Button

Ingrediente:

  • 250 g faina,
  • 2 galbenusuri,
  • un ou intreg,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar,
  • 50 ml smintina sau lapte,
  • un virf de cutit sare,
  • vanilie.

Mod de preparare:

Intr-un castron, se freaca grasimea cu zaharul pina cind se moaie si se omogenizeaza, adaugind apoi galbenusurile si oul intreg, sarea, aroma, smintina sau laptele si, la urma, faina; se amesteca bine, fara sa se framinte. Aluatul se tine la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm grosime si se taie in rondele dupa marimea formelor. Rondelele se asaza in forme si se coc. Dupa ce s-au racit, tartele se umplu cu boabe crude de struguri, coacaze, cirese, visine sau cu orice fel de fructe crude din care s-au scos simburii (care au), sau au fost taiate in felii (cele mai mari). Fructele se asaza in tarte numai inainte de servire, ca sa nu lase zeama; nu se pune zahar peste ele din acelasi motiv, ci numai 1-2 lingurite cu jeleu de fructe, peltea sau sirop bine legat. Tartele se pot umple si cu crema de vanilie, ca pentru placinta, modelindu-se deasupra cremei cite o rozeta de frisca simpla sau cu gelatina. De asemenea, se pot umple cu diferite creme, cu gelatina, care se pun in tarte imediat ce sint gata, lasindu-le sa se inchege in tarte; deasupra fiecareia se face cite o rozeta de frisca.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.