Tarte Leipzig

Share Button

Ingrediente (pentru 20 bucati):

Pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 80g zahar pudra,
  • 150g unt,
  • 1 galbenus,
  • 1 praf sare.

Pentru umplutura:

kurtmann.ro
  • 100g zahar pudra,
  • 100g nuci macinate,
  • 1 lingura apa de trandafiri,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 3cl rom.

Pentru ornat:

  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina zahar pudra, unt, galbenus si sare. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute. Se face o crema de martipan din zahar pudra, nuci, apa trandafiri, ou, galbenus si rom. Se intinde aluatul. Se aseaza pe o forma de tarte, unsa. Se decupeaza marginile, se intind din nou si se taie fasii. Formele se umplu cu crema de martipan; fasiile de aluat se lipesc in forma de cruce. Se coc 25 de minute. Se lasa 5 minute si se scot din forme. Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.