Tarta cu mere

Share Button

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):

  • 8 mere frumoase,
  • 100 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 250 g aluat de foietaj,
  • 50 g faina.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 210°C; curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si partea lemnoasa si taiati din nou fiecare sfert in doua. Puneti untul sa se topeasca intr-o forma termorezistenta sau o tigaie (care sa incapa in cuptor), presarati peste el zaharul si lasati-l pe foc sa se caramelizeze. Asezati deasupra bucatile de mar (cu partea bombata in jos) si lasati-le sa mijoteze 20-25 de minute, la foc mic, clatinand forma din cand in cand. Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu o furculita si acoperiti cu el merele, indoindu-l pe margini spre interior. Bagati tarta la cuptor, dupa 15 minute reduceti temperatura la 170°C si lasati-o sa se coaca inca 20 de minute. Rasturnati-o pe un platou si serviti-o, calduta, cu frisca.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.