Tarta cu mere

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200g faina,
  • ½ lingurita sare,
  • 60g unt,
  • 150g branza de vaci,
  • 50g alune,
  • 4-5 mere,
  • 1 ou,
  • 1 pahar (200g) smantana,
  • 2 linguri zahar tos,
  • 1 lingura zahar pudra.

Mod de preparare:

consultanta Dan Bradu

Prepara un aluat, amestecand faina, untul, sarea, si branza de vaci si lasa-l 30 de minute la rece. Incinge cuptorul. Intinde aluatul in forma unsa in prealabil. Gaureste-l din loc in loc cu o furculita si presara alunele pisate peste el. Curata merele, taie-le in patru si scoate-le samburii. Taie apoi sferturile de mar in felii subtiri pe care le dispui in forma de cerc peste aluat. Coace placinta 10 minute la cuptor. Apoi scoate-o, toarna deasupra amestecul de ou, smantana si zahar tos – bine batute cu telul – si mai coace – o circa 30 minute. La sfarsit, presara zaharul pudra peste tarta.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.