Taitei cu fructe de mare

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 250 g taitei lungi cu ou
  • 500 g fructe de mare (cocktail proaspat sau congelat)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Fructele de mare se spala in mai multe ape si se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare. Daca fructele de mare sunt bucati mari, taiati-le de marimea dorita. Taiteii se pun la fiert in apa cu sare timp de 6-7 minute.

Patrunjelul se toaca marunt, ardeiul iute se curata de seminte si se toaca si el fin, usturoiul se zdrobeste. In uleiul de masline incins se adauga fructele de mare scurse si cat se poate de uscate, usturoiul si ardeiul iute maruntit. Dupa 5 minute se adauga rosiile cherry taiate sferturi si patrunjelul. Se lasa 3 minute pe foc, dupa care se adauga taiteii scursi si se amesteca pentru a se contopi gusturile. Se iau de pe foc si se servesc calzi, eventual cu putina lamaie stoarsa pe deasupra.

kurtmann.ro

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.