Ingredienet (pentru 4 portii):
- 5 rosii mari coapte si aproape moi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa alba mare
- 1 castravete sau 2 cornichon
- 1 ou
- 3 felii de paine
- 100 ml otet de vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- cateva frunze de menta proaspata
Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Oul se fierbe tare si painea se inmoaie intr-un castron cu o cana de apa si 100 ml de otet. Dupa 5 minute se pun legumele, oul taiat si painea scursa intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie si se fac crema. Daca este prea groasa se mai adauga o rosie zemoasa. Se toarna si uleiul, se asezoneaza cu sare si piper si se tine in frigider cel putin o ora inainte de servire.
Se mananca rece cu cateva frunze de menta pe deasupra si crutoane, daca se doreste.
Pofta buna!