Supa de rosii cu usturoi

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 1 kg rosii,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura unt sau ulei,
  • 1 morcov si 1 patrunjel,
  • 200 g orez,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3 catei de usturoi,
  • sare,
  • 2 l zeama de carne.

Mod de preparare:

Se ingalbeneste o ceapa taiata marunt in putin unt sau ulei. Se spala rosii bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita, la foc mic. Cand s-au muiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat, zeama de carne sau apa in care a fiert zarzavat, sarea, zaharul si usturoiul. Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana ce orezul se face ca o crema. Se trece totul prin sita si se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand ca sa nu se prinda de fund.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.