Supa de rosii

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 1,500 kg rosii,
  • 3 linguri orez,
  • 1 galbenus,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 l zeama de carne sau apa,
  • sare,
  • 1 lingurita zahar.

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. Cand s-au muiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de carne sau cu zeama in care a fiert zarzavat. Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana. Este foarte gustoasa si rece. In acest caz, zeama de supa cu care se subtiaza trebuie bine curatata de grasime. Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.