Supa de linte

Share Button

Ingrediente:

  • ceapa (1 buc.),
  • morcov (1 buc.),
  • patrunjel (1 radacina),
  • usturoi (1-2 catei),
  • linte (200 gr.),
  • cimbru (1 fir),
  • sare,
  • apa (2 1/2 l),
  • untdelemn (60 gr.).

Mod de preparare:

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pana cand boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adauga usturoiul bine pisat, cimbrul si se potriveste de sare. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se serveste la masa cu gogosele de parmezan sau de cas, asezate pe o farfurie.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.