Supa crema de mazare verde

Share Button

Ingrediente:

  • mazare pastai (1 kg.),
  • spanac (cateva frunze),
  • unt (60-70 gr.),
  • faina (1/2 lingura),
  • zeama carne (2 l),
  • zahar (1 lingurita),
  • hasmatuchi,
  • sare,
  • patrunjel.

Mod de preparare:

Se curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si sarea. Dupa ce boabele de mazare sint bine fierte, se trece totul prin sita. In timp ce legumele fierb, in oala in care se vor strecura se topeste untul, se presara faina, apoi se adauga citeva linguri de zeama in care a fiert mazarea. Se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se adauga pireul, restul de zeama, sarea si zaharul, dupa plac. Se amesteca bine si se mai da un clocot.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se serveste presarata pe deasupra cu o legatura de hasmatuchi sau de marar tocate marunt.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.