Supa crema de cartofi

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • ceapa (2 buc.),
  • patrunjel (1 legatura),
  • oua (1 buc.),
  • cartofi (600 gr.),
  • untdelemn (80 gr.),
  • faina (1 lingura),
  • lapte (1/2 pahar),
  • apa,
  • sare,
  • oase de vaca (2-3 buc.).

Mod de preparare:

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecand continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pana cand cartofii sunt foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cand este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase. Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

1 Comment

  1. Dorin

    Suna bine reteta, sa vad in weekend ce imi iese 😀

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.