Supa crema de carote

Share Button

Ingrediente:

  • morcov (1/2 kg.),
  • ceapa (2 buc.),
  • apa (2 l),
  • oua (1 buc.),
  • sare,
  • unt (100 gr.),
  • faina (1-1 1/2 lingura),
  • lapte (1/2 pahar).

Mod de preparare:

Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se trec prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au fiert carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi pireul de carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele. Se potriveste de sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smantana.

consultanta Dan Bradu

Servire:

La masa se adauga restul de unt si verdeata.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.