Sufleu de oua

Share Button

6 oua, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1/2 l lapte, 2 albusuri, sare, 1 praf de piper, 1 lingura branza
rasa.

Se fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se face
urmatorul sos de faina: se prajeste usor o lingura de faina in unt si se stinge cu lapte fierbinte. Se amesteca mereu cu lingura, pentru a nu se face cocolosi. Se pune sare si un praf de piper si se lasa sa fiarba incet pe marginea masinii o jumatate de ora, ca sa scada. Se amesteca din timp in timp ca sa nu se prinda. Cand sosul este destul de gros, se amesteca cu doua albusuri batute spuma, se toarna peste oua, se presara cu branza rasa si se da la cuptor la foc potrivit. Se asaza pe gratar ca sa aiba caldura mai mult de sus si sa nu se intareasca ouale.

Sursa: Sanda Marin

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.