Somon cu sos de miere si busuioc

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 4 bucati de file de somon
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura de miere
  • 1/4 cana de ulei de masline
  • jumatate de cana de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi (tocati)
  • 1 ardei iute mic (pastreaza si semintele daca iti place sa mananci foarte iute)
  • 1 ardei gras rosu (taiat bucatele mici)
  • 1 ardei gras galben (taiat bucatele mici)
  • 1/4 cana de stevie (tocata)
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper alb

Mod de preparare:

Pune intr-un mixer (blender) mierea, sucul de lamaie, 1/4 cana din uleiul de masline, busuiocul, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca pana totul se transforma intr-un piure si adauga-l peste somon. Pune bucatile de peste intr-o punga (impreuna cu sosul) si lasa-l la marinat in frigider peste noapte sau macar 4 ore (intoarce-l de cateva ori).
Pune ardeii grasi si stevia intr-un castron si amesteca-le cu 1 lingura de balsamic si 1 lingura de ulei de masline. Pune compozitia obtinuta la frigider (cat timp gatesti somonul).

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.