Ingrediente:
- 1 varza mare acra,
- 1 kg carne porc,
- 80 g slanina proaspata,
- 1 ceapa mica,
- 1 morcov,
- 1-2 oua,
- 4 linguri orez spalat,
- piper macinat si boabe,
- sare,
- unsoare,
- smintina.
Preparare:
Se toaca impreuna carnea, slanina si morcovul. Ceapa se taie marunt si se caleste putin cu o lingura de unsoare. Cind s-a calit se ia de pe foc si se pune peste ea carnea tocata, ouale, orezul, piper, sare, care se amesteca toate bine. Se desface apoi o capatina mare de varza acra foaie cu foaie, taind cotorul fiecarei foi si se umple cu tocatura de carne, rulind cu grija fiecare foaie impreuna cu umplutura, apoi se apasa mai adinc pe margini. Se aseaza intr-o oala, cu citeva felii de slanina proaspata si citeva bucati de afumatura, precum si citeva boabe de piper. Dupa aceasta se umple oala pina la jumatate cu zeama de varza acra, iar restul pina sus cu apa. Se lasa sa fiarba incet cca 2 ore, scuturind-o din cind in cind, sa nu se arda. Se servesc calde cu smintina.