Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 30 piscoturi de sampanie,
- 7 banane,
- 2 lamai,
- 250ml sirop de zahar,
- 1 baton de vanilie,
- 50ml rom,
- fructe confiate pentru decor.
Mod de preparare:
Decojiti bananele, pastrati una pentru decor, iar restul taiati-le rondele. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a evita sa se inegreasca, apoi lasati-le 5-6 minute in siropul de zahar clocotit in care ati pus vanilia sfaramata. Dupa ce s-au racit, se scurg, iar in siropul ramas se pune romul. Piscoturile se trec rapid prin sirop, si apoi se tapeteaza cu ele fundul cratitei si marginile. Asezati un strat de banane, un strat de piscoturi inmuiate in sirop, alternand astfel pana la terminare. Tasati bine totul si lasati la frigider pana a doua zi. Pentru a putea scoate sarlota mai usor din forma ei, inainte de a o turna, ungeti tava cu unt, si tapetati-o cu hartie cerata. In momentul servirii, scoateti sarlota din forma, decorati-o cu rondele de banane si cu fructe confiate.