Saleuri crocante

Share Button

Ingrediente:

  • 1kg faina,
  • 1 l lapte,
  • 1/4 ulei,
  • 1/4 smintina,
  • 100 ml otet,
  • o lingurita cu bicarbonat,
  • 30 g sare.

Mod de preparare:

Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia nu mai are cocoloase, turnind treptat restul de lapte. Dupa aceea, se pun smintina, otetul si sarea. Compozitia trebuie sa aiba aspectul unei smintini groase, ca sa se poata lua lingurita cu virf. Forma speciala in care se coc saleurile este formata din 2 discuri, fiecare prevazut cu o coada lunga de cca 50 cm si un miner de lemn. Discurile sint prinse cu o balama care le permite sa se deschida. Pe partea interioara se imprima un model in relief. Forma se incinge bine pe soba de gatit apoi se deschide si se pune pe mijlocul discului care este dedesubt, o lingurita cu virf din compozitie se inchide repede forma, ca sa se preseze compozitia intre discuri. Forma se aseaza in coptorul bine incins si se lasa cite un minut pe fiecare parte. Dupa aceea discurile se deschid si se scoate saleul copt, putin rumenit. Saleurile se pot pastra mult timp in cutie de carton sau in punga de naylon. Se servesc ca atare sau la tuica.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.