Salau in sos de unt cu lamaie si rozmarin

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 640 gr. salau
  • 1 lamaie
  • 150 gr. unt
  • 50 gr. ulei
  • 50 gr. faina
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingurita capere
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de rozmarin

Mod de preparare:

Pestele se sareaza si pipereaza pe ambele fete, dupa gust, se stropeste cu lamaie si se lasa la macerat o jumatate de ora. Se da apoi prin faina pe ambele parti. Se incinge bine uleiul si se prajeste pestele pana ce devine maro-auriu.
Se scoate, se scurge si se pune pe platoul de servit.
La foc mic se topeste untul, se adauga zeama de lamaie, caperele, 1 lingurita de rozmarin, sare si piper dupa gust, se mai lasa sa fiarba inca 5min.
Sosul obtinut se rastoarna peste peste si se presara 1 lingurita de patrunjel tocat.

Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi natur.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.