Salata Waldorf

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 5 mere rosii mijlocii,
  • 2 tulpini de telina taiate rondele,
  • 1/4 ceasca miez de nuca sfaramat,
  • 1/4 ceasca maioneza,
  • 3 linguri sos vinegreta,
  • 1 lingura smantana acrisoara.

Nota:

pentru 1/2 ceasca de sos vinegreta se amesteca bine 4 linguri de ulei de masline cu 3 linguri de otet alb, o lingurita de mustar, sare si piper negru macinat.

Mod de preparare:

Se taie merele in patru, se inlatura partea lemnoasa si apoi se taie, din nou, in bucati de 2 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu telina si miezul de nuca. Intr-un alt castron, se amesteca maioneza cu sosul vinegreta si cu smantana. Se toarna sosul astfel preparat peste salata si se amesteca pana ce s-a incorporat. Se serveste imediat intr-un castron “tapetat” cu frunze de salata verde.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.