Salata verde cu ansoa

Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 200 g salata verde (sau chinezeasca),
  • 125 g rosii mici,
  • 2 cepe verzi,
  • 100 g fileuri de ansoa in ulei,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1/2 legatura coriandru,
  • 2 linguri capere,
  • 1 lingura zahar,
  • sare,
  • piper macinat.

Sos:

  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri otet aromat,
  • 1 lingura mustar,
  • 1/2 lingurita miere,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

kurtmann.ro

Incingeti cuptorul la 100 grade Celsius, tapetati tava de la aragaz cu hartie pentru copt si asezati pe ea rosiile, dupa ce le-ati indepartat partea lemnoasa de la codite. Stropiti-le cu putin ulei, presarati peste ele zahar, sare si piper, dati-le la cuptor si lasati-le o ora sa se patrunda, tinand usa cuptorului intredeschisa. Scoate-ti tava si lasati-o sa se raceasca. Spalati verdeata, zvantati-o si alegeti frunzulitele. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati salata, scurgeti-o bine, taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron impreuna cu ceapa, caperele, verdeata, fileurile de ansoa si rosiile confiate. Bateti bine ingredientele pentru sos, turnati sosul peste salata, amestecati-o usor si serviti-o imediat.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.