Salata milaneza de ceapa

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 1kg ceapa,
  • 200g masline negre,
  • 200g castraveciori murati,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingura otet din vin,
  • 1 legatura patrunjel,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. Se pune ceapa necuratata pe o tava si se lasa sa se coaca circa o ora. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca inainte de a fi curatata de coaja. Se taie pe jumatate si se aseaza pe un platou. Se taie castraveciorii in rondele si se adauga pe platou, alaturi de 200g masline. Pregateste sosul: se dizolva putina sare in otet si se adauga uleiul, picatura cu picatura, amestecand energic. Se pune piper dupa gust. Sosul se toarna peste ceapa, amestecand bine. Se spala patrunjelul si se taie fin, dupa care se presara peste ingredientele de pe platou. Salata poate fi servita ca garnitura la o friptura, sau simpla mai ales pentru persoane care urmeaza un regim de slabire.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.