Salata de macaroane cu peste afumat

Share Button

Ingrediente:

  • 200 gr. macaroane scurte, sare,
  • castraveti acri (cam 100 gr.),
  • 1 ceapa, 100 gr. maioneza,
  • 1 legatura de marar,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 castravete verde mijlociu,
  • 200 gr. fileuri de peste afumat (macrou).

Mod de preparare:
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara,
lasandu-se sa se scurga bine apa. Se taie castraveciorii murati in rondele subtiri (saramura se
pastreaza). Se curata ceapa, se toaca marunt. Se amesteca maioneza, saramura de castraveti
(3-4 linguri), ceapa tocata si mararul tocat. Se sareaza si se pipereaza puternic. Se toarna
peste macaroane si se amesteca si cu castraveciorii murati. Se lasa o ora sa se patrunda. Se
curata de coaja castravetele crud si se taie in cubulete. Se pune si el in salata, se mai sareaza
si pipereaza o data. Se taie fileurile de macrou afumat in bucati potrivite, care se aseaza peste
salata. (Macaroanele absorb mult lichid. Daca lasati salata sa astepte prea mult si vi se pare ca
s-a uscat, mai adaugati putin lapte).

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.