Salata de creier

Share Button

Ingrediente:

  • 1 creier de vitel sau de porc,
  • 100 ml ulei sau unt,
  • suc de lamiie sau otet,
  • piper,
  • o felie de franzela,
  • salata verde,
  • masline,
  • ceapa.

Mod de preparare:

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa sa se raceasca. Se pune intr-un castron, se adauga miezul de piine inmuiat in lapte, se aduga untul sau uleiul, se sareaza si se pipereaza. Se pune suc de lamiie sau otet, dupa gust. Se amesteca bine pina se formeaza o pasta omogena. Se toaca ceapa marunt dar nu se incorporeaza in salata decit in momentul servirii. Se pune pe un platou si se garniseste cu masline si frunze de salata verde. Se serveste dupa 10 – 15 minute de la preparare.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.