Salata de ardei grasi rosii

Share Button

Ingrediente:

  • apa (1l),
  • ardei gras,
  • dafin,
  • otet,
  • sare,
  • tarhon,
  • zahar.

Mod de preparare:

Aceasta salata este foarte bogata in vitamina C. Ea se face din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 o, 1 l apa, sare, foi de dafin sau tarhon si putin zahar. Se pune totul pe foc, in afara de ardei. Cand otetul a inceput sa fiarba, se introduc si ardeii, care se lasa sa dea in clocot, apoi se scot si se pune la fiert un alt rand de ardei. Dupa ce s-au racorit, ardeii se toaca marunt si se trec prin masina de tocat si se introduc in sticle. Otetul se lasa sa dea un clocot-doua si se toarna apoi caldut peste ardeii tocati, pusi in sticle. Sticlele se leaga stans cu intestine de vita si se aseaza in baie de apa, pentru sterilizare. (sticle de 1/4 l – 15 min, sticle de 1/2 l – 20 min, sticle de 1 l – 30 min).

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.