Ingrediente:
- 250 g nuci macinate,
- 180 g zahar,
- 30 g cacao,
- 50 l rom,
- un ou,
- vanilie.
Crema:
- 150 g unt,
- 100 g zahar pudra,
- 3 galbenusuri fierte,
- un galbenus crud,
- 100 g stafide,
- un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate, cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca, apoi se scurg si se pun intr-un castron; se zdrobesc cu furculita cind sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea se adauga zaharul, galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat amestecindu-se bine. Se ia jumatate din compozitie si pe o foaie de nailon presarata cu nuca macinata i se da forma de dreptunghi, foaia nu trebuie sa, depaseasca 2-3 mm. Dupa care se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de nailon, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatatea din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.