Rulada gurmanda

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 25g foi de placinta,
  • 500g cirese,
  • 75g zahar pudra,
  • ½ lingurita de scortisoara (sau 1 baton),
  • ½ lamaie,
  • 1 galbenus de ou,
  • 100g dulceata de cirese.

Mod de preparare:

Spalati ciresele, curatati-le coditele si samburii. Puneti-le intr-o cratita cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de lamaie. Adaugati 250ml apa. Puneti totul la fiert si lasati 15 minute la foc mic. Daca ati folosit scortisoara baton, dupa ce s-au fiert ciresele, va trebui sa o indepartati. Pe o planseta, intindeti foile, dandu-le forma de dreptunghi. Tapetati foile cu dulceata de cirese si cu ciresele din sirop. Rulati foile. Bateti un galbenus de ou si cu o pensula, ungeti ruloul. Puneti-l intr-o tava pe care o acoperiti cu folie de aluminiu unsa cu unt si lasati-l sa se coaca circa 1 ora. Pudrati-l cu zahar si serviti preparatul caldut, taiat felii.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.