Rulada de vitel cu dulceata de ceapa

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 escalopuri (subtiri) de vitel,
  • 4 felii subtiri de slanina afumata,
  • 100 g alune curatate de coaja,
  • 200 g ciuperci (proaspete sau congelate),
  • 1 fir de salvie,
  • 40 g unt,
  • sare,
  • piper.

Pentru dulceata de ceapa:

  • 3 cepe,
  • 500 ml vin rosu,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 cub de zahar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

kurtmann.ro

Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit – tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.