Rulada cu slanina afumata

Share Button

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc,
  • 200 g de slanina afumata,
  • o cescuta de ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina mica,
  • 1 fir de patrunjel,
  • 1 cescuta de zeama de carne,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ceasca orez.

Mod de preparare:

Se taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne se asaza cite o felie subtire de slanina afumata. Se face sul fiecare bucata de carne si se leaga. Intr-o cratita se infierbinta ulei, se pune o ceapa taiata marunt, felii de telina, patrunjel, sare si resturile de carne si slanina taiate marunt. Se lasa totul inabusit cam 1/4 ora, amestecind mereu cu lingura ca sa nu se prinda. Se asaza apoi deasupra ruladele de carne, se intorc pe o parte si pe alta pina se prajesc, fara sa se rumeneasca. Se dau apoi la cuptor si se tin la foc potrivit 1 1/2 ora, intorcindu-le din cind in cind si stropindu-le cu o cescuta de apa rece. In sosul din cratita se adauga o cescuta de zeama de carne si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se strecoara, se toarna peste rulada. Separat se fierbe orezul in zeama de carne cu sare si piper si se asaza in sos linga rulada.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.