Degete de vrajitoare
Ingrediente
- pentru 4 persoane
- 20 buc crenvursti
- 4 picioare de pui
- 1 kg cartofi (pentru piure)
- 20 gr unt
- 350 ml lapte
- sare si piper
- colorant verde (pentru piure)
- patrunjel
- migdale felii
Mod de preparare:
Curata picioarele de pui de piele si apasa-le incat sa se vada oasele. Condimenteaza si pune la cuptor cam 20 min (la 225 grade) sau pana se rumenesc. Piureul se face in mod obisnuit cu unt si lapte si se coloreaza. Fa cate o crestatura in crenvursti, care vrea sa fie incretitura a pielii si la unul din capete infige migdala (unghie). Crenvurstii se prajesc. Aranjeaza pe farfurii, piureul, un picior de pui, o “mana” de degete de vrajitoare. Orneaza cu patrunjel.
Lilieci
Deseneaza intai liliecii pe hartie si decupeaza 50 bucati.
Ingrediente
- 200 gr unt
- 2 1/2 dl zahar
- 5 dl faina
- 1 ou
- 1/2 dl cacao
- 1 1/2 lingurita zahar vanilat
- 1 dl nuci macinate
- 1 albus batut spuma
- ciocolata alba pentru decorare
Preparare
Separa albusul de galbenus. Taie untul in cubulete. Amesteca zahar, faina, cacao, vanilia si alunele. Adauga untul si galbenusul. Framanta si lasa sa stea 30 minute. Intinde aluatul, grosime 3-4 mm. Taie dupa modelul pregatit pe hartie, pune liliecii in tava, unge-i cu albusul. Dezlipeste-i inainte de a se raci total. Decoreaza cu ciocolata alba ochii si dintii.
Pietre de mormant
Ingrediente (pentru 20 buc)
- 100 g unt
- 2 oua
- 3 1/2 linguri cacao
- 3 dl faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 dl lapte
- 2 1/2 dl faina
- 1 1/4 dl zahar
- 100 g unt
- 1/2 galbenus
- 2 lingurite zahar vanilat
- Ciocolata de bucatarie
Preparare
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Bate ouale cu zaharul si adauga cacaua. Adauga pe rand si in ture faina amestecata cu praful de copt, lapte si untul topit. Pune aluatul in forme, nu umple formele pana sus, aluatul creste la cuptor 12-15 minute, lasa-le sa se raceasca in cuptorul stins. Taie untul in cubulete, adauga galbenusul, zahar, zahar vanilat amesteca-le cu mixer-ul, lasa-le la rece doua ore. Intinde aluatul la o grosime de 3-4 mm, taie apoi forme ovale si aseaza-le pe o tava la cuptor la 175-200 gr 8-10 minute. Lasa-le sa se raceasca. Picteaza-le cu ciocolata topita. E important ca pietrele de mormant sa fie reci cand se pun cap la cap. Daca e posibil pregateste-le cu o zi inainte.