Retete de Paste

kurtmann.ro
Share Button

Odata cu apropierea Pastelui, v-am pregatit cateva retete traditionale, in diverse variante:

Cozonac

Drob

Friptura

Dulciuri

Pentru mai multe retete, folositi functia de cautare a site-ului.

Baba

De Paste, in Bucovina, dar si in Cehia, Slovacia sau polonia, se prepara un cozonac special, rotund, cu orificiu la mijloc, numit baba. Conform traditiei, in mijlocul babei se pun crengute de mirt si oua vopsite si se sfintest in noaptea de Inviere. Aluatul de cozonac este cel clasic, simplu, dar poate fi si cu stafide, rahat sau umplut cu crema de nuci.

Cozonacul cu forma perfecta

Dupa ce se framanta bine, aluatul de cozonac se modeleaza in forma ovala. Se face o adancitura in aluat cu ajutorul facaletului si se ridica una din parti peste cealalta, apoi se asaza in tava. Ca sa nu se desfaca, este recomandat sa se infasoare aluatul intr-o folie de aluminiu. Sau se poate opta pentru tava cu forma dreptunghiulara special destinata pentru cozonaci.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.