Rata la cuptor

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • o rata de peste 1 kg,
  • 4 linguri de coniac,
  • 1 pahar de vin alb sec,
  • sare,
  • piper,
  • sos condimentat.

Mod de preparare:

Curatati bine pasarea, pudrati-o cu putina sare si piper, asezati-o intr-o punga obisnuita din carton pe care ati impregnat-o in ulei. Puneti rata in punga, inchideti-o si asezati-o in tava cuptorului potrivit de incins. Puneti o ceasca de ulei si tot atita apa si lasati friptura sa se friga incet. Intoarceti punga, mai adaugati grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit, indepartati punga.

Servire:

Serviti cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separind copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.