Racituri (piftie) de porc

Share Button

Ingrediente:
Pentru 10 portii:

  • 500 g picioare de porc,
  • 1,250 kg cap de porc,
  • 500 g carne de porc,
  • 150 g telina,
  • 150 g morcovi,
  • 150 g ceapa,
  • 75 g usturoi,
  • 50 g sare,
  • 2 oua fierte.

Mod de preparare:
Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se
spala si se oparesc. Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza si se adauga putina
apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.
Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se
desprinde carnea de pe oase. Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in
farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos. Supa se lasa sa
se raceasca si se strecoara. Se adauga usturoiul strecurat. Supa astfel pregatita se toarna peste
carne in farfurii sau in forme. Se pastreaza la rece.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.