Raci (ardei umpluti)

Share Button

Ingrediente:

12 bucati raci (ardei rosu uscat), 250 g orez (o cana de ceai), 500 g ceapa sau 4 fire de praz mai mari, 100 g faina, 400 ml ulei, 250 ml suc de rosii, 200 ml apa, 1 varza acra mai mica, sare, piper, cimbru.

Se fierbe orezul si se caleste usor ceapa taiata marunt (prazul). Se amesteca orezul cu ceapa, cu 3 din faina, cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii bine, se curata de seminte, se cresteaza la varf si se umplu cu compozitia de orez si ceapa. Fiecare ardei, cu partea pe unde s-a umplut, se trece prin faina. Se asaza uniform in tava varza murata taiata fideluta, se toarna sucul de rosii, uleiul si se presara putin cimbru. Se asaza ardeii umpluti peste varza, se stropesc cu apa si se dau la cuptorul incins pana se rumenesc bine si se fierbe varza.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.