Pui umplut

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 3 felii costita afumata taiate marunt,
  • 6 felii piine fara coaja,
  • 3 cepe verzi tocate marunt,
  • 2 linguri nuca zdrobita,
  • 2 lingurite stafide,
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat,
  • un ou batut,
  • 1/4 ceasca lapte,
  • un pui (cca. 1,400 kg),
  • sare si piper,
  • 45 gr. unt topit,
  • 1-2 linguri ulei,
  • o ceasca si jumatate apa,
  • un catel de usturoi pisat,
  • o lingura faina.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca, stafidele, patrunjelul si oul amestecat cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper. Se scot maruntaiele si se indeparteaza grasimea, apoi se spala puiul si se usuca cu un prosop. Se umple cu amestecul preparat, se coase sau se fixeaza cu scobitori si se freaca cu sare si piper. Se amesteca untul cu uleiul, se unge puiul pe toate partile si se baga la cuptor. Grasimea ramasa, amestecata cu jumatate din apa, se toarna in tava. Se prajeste1 ora si un sfert, stropindu-l din cind in cindn cu sosul din tava. Cind este gata se pune puiul pe un platou, se acopera cu folie si se lasa sa stea 5 minute dupa care se transeaza. Se toarna sosul din tava intr-o craticioara si se pune la foc. Se adaugafaina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se lasa 5 minute la foc slab, amestecind intruna, pina ce devine maronie. Se stinge cu restul de apa si se lasa sa se ingroase. Se sareaza, se pipereaza, se trece pin sita si se serveste fierbinte cu puiul umplut.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.