Pui Szechuan rapid

Share Button

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui intregi sau 4 jumatati de piept de pui,
  • 3 linguri amidon,
  • 1 lingura ulei,
  • 3 catei usturoi tocati,
  • 5 linguri sos soia,
  • 1,5 linguri otet alb de vin,
  • 6 cepe verzi taiate in bucati de 2-3 cm,
  • ΒΌ pahar apa,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1/8 lingura piper cayenne (se poate substitui cu ardei rosu iute pisat sau boia iute).

Mod de preparare:

Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin amidon. Se incingeti uleiul in wok sau tigaie si se adauga puiul si usturoiul. Cind puiul e putin rumenit, se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si apa. Se acopera si peste 3 minute se adauga ceapa verde si ardeiul rosu. Se mai lasa 2 minute pe foc.

Mod de servire:

Se serveste cu orez la aburi.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.