Ingrediente:
- 1 pui mare,
- 1/2kg de rosii,
- 1 kg de fasole verde,
- 100 ml de ulei,
- 50 ml de vin alb,
- piper,
- sare,
- patrunjel,
- o lingurita de faina,
- 100 g de smintina.
Mod de preparare:
Alegeti fasolea, spalati-o si puneti-o la fiert in apa ce clocoteste. Separat, taiati carnea in bucati, auriti-o pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime caliti ceapa, daca va place puneti si 2-3 catei de usturoi. In continuare, puneti in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de fasole. Deasupra lasati felii de rosii si turnati supa de carne limpede sau apa calda cit sa cuprinda toata compozitia. Dati vasul la cuptor si lasati sa fiarba incet. Dupa 30 de minute, turnati faina dezlegata cu apa rece si mai lasati 5 minute.
Servire:
La masa serviti fasolea cu carne, adaugind smintina proaspata si patrunjel verde.