Pui cu bame

Share Button

Ingrediente:

  • 500 g carne de pasare,
  • 100 g de ceapa,
  • 1 ardei gras,
  • 5-6 rosii,
  • 50 ml de ulei,
  • 50 ml de vin alb,
  • ½ l de bors sau 50 ml de otet,
  • 800 g de bame,
  • sare,
  • patrunjel si marar verde.

Mod de preparare:

Taiati carnea in bucati si prajiti-le in grasime. Fierbeti in apa clocotita 5 minute bamele, pe care le limpeziti apoi cu multa apa rece. Peste carne adaugati bamele, apoi rosiile si ardeiul taiate marunt. Puneti verdeata, acoperiti vasul si lasati-l sa fiarba incet pe foc domol. Sosul nu se leaga cu faina si se fierbe sa scada potrivit, in cuptor, pina cind grasimea se ridica deasupra ca la zacusca.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.