Prajitura cu stafide si rom

Share Button

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
Blatul:

  • Oua – galbenusuri;
  • 250 g. zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • un pahar nuca macinata,
  • 8 linguri de lapte
    200 g. faina,
  • o lingurita ammoniac,
  • arome,
  • un praf de sare

Crema:

  • Un ou intreg,
  • 2-3 linguri faina,
  • un pachet de unt,
  • o cana de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom sau un paharel de rom.

Mod de preparare:
Blatul:
5 galbenusuri se freaca cu 100 g. de zahar la care se adauga 2 linguri de cacao, un pahar de
nuca macinata, 8 linguri de lapte caldut in care s-a stins amoniacul, 200 g. faina. 5 albusuri
se bat cu un praf de sare si cu 150 g. zahar si se amasteca cu celelalte. Se coace la foc potrivit
timp de 40- 45 min.

kurtmann.ro

Crema
Stafidele de pastreaza 2-3 ore in rom sau esenta de rom. Un ou intreg , 2/3 linguri de faina si
o cana de lapte se fierb la foc mic, se amestaca continu. Un pachet de unt se freaca cu o cana
de zahar si 2 linguri de cacao. Dupa ce s-a racorit prima compozitie se amasteca cu untul
frecat cu zahar , se adauga stafidele. Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se pune crema.
Se portioneaza.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.