Prajitura cu fructe

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (16 portii):

  • 175g unt,
  • 250g zahar,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 3 oua 120g faina,
  • 100g fulgi de cocos,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 50ml lichior sau lapte de cocos,
  • 300g mure,
  • 2 nectarine,
  • 10 foi de gelatina alba,
  • 400g branza de vaci,
  • 150g iaurt de vanilie,
  • 200ml crema de whisky,
  • 400ml frisca.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175 de grade. Amestecati untul cu 175g zahar si coaja de lamaie. Adaugati pe rand ouale, amestecand la fiecare ou cate 2 minute. Amestecati faina cu fulgii de cocos si praful de copt si adaugati-le la compozitia de unt si ou. Adaugati lichiorul sau laptele de cocos. Turnati aluatul intr-o tava rotunda  (diametru 24 cm), imbracata cu hartie de copt. Dati la cuptor pentru cca. 30 minute, apoi lasati-l sa se raceasca. Alegeti murele si spalati-le. Taiati nectarinele opariti-le, scoateti coaja si samburii si taiati-le in felii. Puneti gelatina la inmuiat. Amestecati branza de vaci cu iaurt, 75g zahar si crema de whisky. Dizolvati gelatina si adaugati-o peste crema. Dati-o apoi la rece pentru 30 minute. Bateti frisca si incorporati-o in crema. Puneti un inel de tort in jurul blatului si intindeti crema in mod egal. Presarati fructele si dati-o 2 ore la rece. Ornati cu menta si pudrati cu zahar.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.