Prajitura cu crema de branza de vaci

Share Button

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 250g unt,
  • 300g zahar,
  • 250g branza de vaci,
  • 7 ml esenta de vanilie,
  • 3 oua,
  • 360g faina,
  • 10g praf de copt,
  • 1 varf cutit de sare,
  • zahar pudra,
  • 50 ml suc de lamaie.

Mod de preparare:

kurtmann.ro

Untul si zaharul se amesteca bine intr-un castron pana se topeste zaharul; adaugati branza de vaci + vanilia si continuati amestecarea timp de inca 2 -4 minute. Se adauga ouale pe rand, omogenizand crema dupa fiecare ou. In final, turnati faina si praful de copt, inglobandu-le in crema de oua. Ungeti o tava cu putin unt si turnati crema. Prajitura se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura cu o treapta si se mai coace inca 45 minute. Pentru glazura,se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra, astfel incat sa se obtina o pasta subtire. Aceasta pasta se toarna peste prajitura fierbinte si se intinde bine cu un cutit lat pe toata suprafata.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.