Prajitura crocanta cu mere

Share Button

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 40g biscuiti cu aroma de migdale,
  • 125g faina,
  • sare,
  • 75g unt moale,
  • 50g zahar tos,
  • 1 plic de zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 750g mere,
  • 25g unt,
  • 2 linguri zahar tos,
  • ½ lingurita scortisoara.

Mod de preparare:

Umpleti o punga cu biscuiti si presati-i cu facaletul pana se faramiteaza de tot. Puneti intr-un castron faina, sare, unt, si amestecati pana veti obtine o masa cremoasa si omogena. Apoi adaugati si zaharul tos, zaharul vanilat si biscuitii faramitati. Asezati compozitia intr-o tava rotunda (diam. 24cm) tapetata cu hartie speciala, presati aluatul apoi dati-l la racit. Incingeti bine cuptorul la 200ºC. Pentru umplutura curatati merele de coaja, taiati-le in 4 apoi dati fiecare sfert pe o razatoare speciala pana veti obtine felii subtiri. Aranjati toate aceste felii pe aluat. Topiti untul si turnati toata cantitatea peste mere. Amestecati zaharul tos si scortisoara intr-un castronel apoi presarati-le peste fructe. Dati prajitura la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute si verificati din cand in cand daca zaharul de deasupra in cepe sa se caramelizeze. Imediat cum observati acest lucru scoateti tava din cuptor si lasati-o pe un gratar. Ornati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii ca de tort.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.