Placinta din aluat frantuzesc cu mere calite

Share Button

Ingrediente:

Foile se coc separat.

Umplutura:

kurtmann.ro
  • 1 1/4 – 1 1/2 kg mere,
  • 50-100 g zahar,
  • 30-50 g unt sau untdelemn,
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Merele, curatate de coaja si rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata de cca 3 l, se presara cu zahar dupa gust, apoi se adauga untul, scortisoara si se lasa la foc mic, acoperite (nu direct pe flacara), sa-si lase zeama si sa se moaie (apa nu se pune deloc), amestecind din cind in cind in cratita ca sa nu se prinda. Dupa 10 minute, cratita se descopera ca sa se evapore apa. Merele nu trebuie sa se terciuiasca si nici zeama sa fie secata ca la marmelada. Dupa ce s-au tinut la rece, merele se distribuie uniform pe foaia de placinta coapta, apoi se acopera cu a doua foaie. Placinta se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.