Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie

Share Button

Ingrediente:

Foile se coc separat.

Crema pentru placinta in tava mijlocie (23/33 cm):

consultanta Dan Bradu
  • 3 oua,
  • 80 g faina,
  • 1/2 lapte,
  • 150 g zahar.

Mod de preparare:

Dupa ce este gata, crema calda se desarta pe o foaie coapta, se intinde uniform cu cutitul (de 2-3 cm grosime) si se lasa sa se raceasca; dupa aceea, se acopera cu alta foaie care a fost taiata, in prealabil, in patrate de marime potrivita (5/5 cm). Patratele se asaza deasupra cremei in ordinea in care au stat pe masa. Placinta, astfel aranjata, se tine o ora la frigider, ca sa se raceasca bine crema si sa-si mentina forma; numai dupa aceea se trece cu cutitul in lungul si latul placintei, pe urmele patratelor si se pudreaza cu zahar (bucatile se ridica cu spatula de tort).

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.