Placinta cu lamaie

Share Button

Preparare: cca. 50 minute
Racire: cca. 60 minute
Coacere: cca. 40 minute
cca. 360 kcal/portie

Ingrediente (pentru cca. 12 persoane):

Pentru blat:

  • 150 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 300 g faina,
  • 1 galbenus,
  • 3 linguri suc de lamaie.

Pentru crema:

  • 400 ml lapte,
  • 50 g zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • 50 g amidon,
  • 2 lamai intregi si mari.

Pentru bezea:

  • 5 albusuri de ou,
  • 100 g zahar,
  • 50 g zahar pudra.

Forma pentru torturi: 28 cm.

kurtmann.ro

Mod de preparare:

Blatul:

Taiati untul rece in cubulete si amestecati-l cu zaharul, faina, galbenusul si zeama de lamaie; framantati bine. Puneti coca astfel obtinuta intr-o folie de aluminiu si puneti-o la frigider pentru cca. 60 de minute. Incalziti cuptorul la 180°C si intindeti coca in forma. Partea de sus trebuie sa acopere marginea formei. Intepati coca de cateva ori cu o furculita. Puneti forma in cuptor pentru 25 – 30 de minute.

Crema:

Intre timp, amestecati la foc mic,laptele cu zaharul si lasati-l sa fiarba molcom. Amestecati galbenusurile, amidonul si 2 linguri din laptele cu zahar. Adaugati acest amestec peste laptele cu zahar si lasati-l sa dea cateva clocote. Spalati lamaile cu apa fierbinte, dati-le pe razatoare si apoi stoarceti-le bine. Adaugati peste crema de lapte coaja rasa si sucul celor 2 lamai, amestecati si lasati apoi crema sa se raceasca putin.

Bezeaua:

Bateti bine albusurile de ou. Adaugati putin cate putin zaharul si bateti in continuare. Adaugati zaharul pudra. Amestecati 1/3 din bezea cu crema de lamaie calduta.

Finisare:

Adaugati peste blatul scos din cuptor,crema de lamaie si bezea, care trebuie sa fie calda si neteziti bine crema; adaugati si restul de bezea. Puteti sa-i dati diverse forme cu ajutorul unei linguri. Introduceti placinta astfel obtinuta in cuptorul incins la 180°C si lasati la copt cca. 10 minute. Eventual, o mai puteti lasa in cuptor pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.