Pizza Quattro Stagioni

Share Button

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.
Cca 1170 kcal/portie.
Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu.

Ingrediente:

  • 1 aluat frantuzesc conform retetei,
  • 4 linguri pasta de tomate,
  • 1 lingura oregano,
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan),
  • 8 rosii oparite,
  • 100 g creveti,
  • 100 g carne de pasare sau de scoica,
  • 100 g sunca fiarta taiata fasii,
  • 100 g salam,
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons),
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii,
  • sare,
  • piper macinat proaspat,
  • 200 g mozzarella.

Mod de preparare:

consultanta Dan Bradu

Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.