Piure de urzici

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 500 g urzici,
  • 30 g faina,
  • 50 ml untdelemn,
  • 3 – 5 catei de usturoi,
  • 250 ml lapte,
  • 100 ml smantana,
  • sare,
  • 2 linguri hrean ras.

Mod de preparare:

Urzicile, bine spalate, se fierb in 1 l apa clocotita, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara, pastrind apa. Dupa ce s-au racit, se trec prin masina de tocat. Faina se infierbinta un minut in untdelemn, la foc mic, fara sa se ingalbeneasca deloc; se adauga usturoiul taiat marunt cu care se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se pun urzicile. Se dilueaza si se lasa sa fiarba citeva clocote, pina cind se leaga si capata aspectul unei smintini nu prea groase. Daca sosul este prea gros, se mai pune puitna apa sau lapte si se lasa sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc, se amesteca imediat cu smantana batuta in prealabil cu o lingura cu apa rece si se potriveste gustul cu sare. Piureul se poate servi si fara smantana. Hreanul nu se fierbe niciodata in sos, caci ii da un gust amar.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.