Piersici cu crema

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

Aluatul:

  • 450 g faina,
  • 250 ml smintina,
  • un ou,
  • 100 g zahar,
  • 50 g unt,
  • o lingurita de bicarbonat.

Crema:

kurtmann.ro
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri lapte sau apa 30 ml,
  • 30 g cacao 200 g unt,
  • 30 ml rom,
  • 100 g nuci macinate,
  • 1 pachet zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smintina oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele. Se coc 20-25 min. Dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.