Peste alb cu sos de sunca si untisor

Share Button

Ingrediente:
Pentru 4 portii

  • 75 gr. untisor
  • 450 ml supa limpede de peste sau de pui
  • 150 ml vin alb sec
  • 225 gr. tagliatelle (sunt o varietate de paste, asemanatoare cu macaroanele)
  • 40 gr. unt
  • 75 gr. prosciutto (sunca de Parma), taiata fasii
  • 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 4 fileuri de peste alb, a cate 175 gr. fiecare
  • frunze de untisor pentru ornat

Mod de preparare:

Curatati untisorul, puneti frunzele intr-o sita, spalati-le si lasati-le sa se scurga. Separat spalati coditele, tocati-le grosier si puneti-le intr-o oala, su supa de peste sau pui. Cand incepe sa fiarba, acoperiti oala si lasati supa sa clocoteasca la foc mic timp de 20-25 de minute. Luati oala de pe foc, strecurati supa, aruncati coditele de untisor, adaugati vin peste supa astfel incat sa obtineti 300 ml lichid.

Fierbeti pastele in apa cu sare. Lasati-le sa se scurga si puneti-le deoparte.

Topiti untul intr-o cratita si prajiti sunca, la foc domol, timp de 3 minute, apoi scoateti-o cu o spumiera si puneti-o pe o farfurie. Presarati faina in cratita, amestecati bine si prajiti-o 2 minute. Luati vasul de pe foc si incorporati incet, amestecand continuu, supa in care ati fiert coditele de untisor. Puneti din nou supa la fiert si lasati-o sa clocoteasca 3-5 minute, pana scade suficient, ajugand la consistenta unui sos moale, cremos. Puneti frunzele de untisor si smantana intr-un blender sau in vasul robotului de bucatarie si mixati pana obtineti o compozitie omogena pe care o veti adauga, cu sunca prajita, peste sosul de untisor. Potriviti gustul cu sare si piper, adaugati pestele, amestecati usor si tineti vasul la cald.

Intre timp, ungeti o tigaie cu putin ulei si prajiti fileurile de peste, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Transferati pastele cu sos pe un platou, asezati deasupra pestele prajit, ornati cu cateva frunze de untisor si serviti imediat.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.